de hors texel
TBO Texel logo
TBO-TexelValys

Valys


Valys is bedoeld voor sociaal recreatieve uitstapjes op bovenregionale afstanden. Bovenregionaal betekent dat de bestemming of het vertrekpunt van de reis op meer dan vijf openbaar vervoerzones van uw woonadres ligt. Voor de korte afstanden (op Texel) kunt u een beroep doen op de WMO-Voorziening van de Gemeente Texel. Met Valys krijgt u voor een aantrekkelijk tarief taxivervoer dat u kunt gebruiken op plaatsen waar het openbaar vervoer voor u geen uitkomst biedt.

Landelijk zijn er ca. 100 bedrijven die het Valys-vervoer verzorgen. Normaal gesproken wordt iemand altijd vervoerd door een vervoerder uit de omgeving van het vertrekpunt. Iemand die van Zwolle naar Den Haag reist, zal dus door een taxibedrijf uit Zwolle worden heengebracht, en door een taxibedrijf uit Den Haag weer terug.

TBO-Texel is al jarenlang de Texelse vervoerder voor Valys. Wij hebben, mede door onze jarenlange ervaring, voor Texel een aparte regeling kunnen bedingen. TBO-Texel is nl. het enige bedrijf in Nederland dat standaard zowel de heen- als de terugritten uitvoert. Omdat de overtocht met de Teso Bootdienst niet als Openbaar Vervoer wordt aangemerkt, moesten reizigers van of naar Texel eerder op eigen gelegenheid overvaren. En omdat dat niet altijd meevalt voor gehandicapten, hebben wij er voor gezorgd dat zowel de ritten vanuit het land naar Texel toe als de ritten vanaf Texel het land in door ons worden verzorgd. Waarbij u tijdens de overtocht in de auto kunt blijven zitten!

U komt in aanmerking voor een Valys-pas als u een van de volgende documenten heeft:
  • een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op Wmo-vervoer;
  • een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op een Wmo-rolstoel of scootmobiel;
  • een gehandicaptenparkeerkaart van uw gemeente; of
  • een OV-begeleiderskaart.
Deze pas kost eenmalig € 6,80. U kunt de pas aanvragen met een aanvraagformulier dat u kunt downloaden. U heeft dan de Valys-pas binnen een week in huis!

© TBO-Texel

Welkom bij TBO-Texel icon home
TBO-Texel Taxi- en Bus Onderneming Texel, kortweg TBO-Texel, is voor al uw personenvervoer op, van en naar Texel de juiste partner.
Neem contact met ons op icon contact
  • TBO-Texel is 24/7 telefonisch breikbaar
  • (0222) 312 000
  • Spinbaan 13, 1791 MC Den Burg - Texel