de hors texel
TBO Texel logo
TBO-TexelWMO vervoer

WMO vervoer


WMO-vervoer is één van de vervoersvoorzieningen die de Gemeente Texel haar inwoners biedt in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. U heeft wellicht recht op deze vervoersvoorziening wanneer u een beperking, een chronisch psychisch probleem of een psychosociaal probleem hebt en daardoor niet of onvoldoende in staat bent zich lokaal te verplaatsen.

TBO-Texel is al jarenlang dé specialist in het WMO-vervoer op het eiland.
Met de samenstelling van ons wagenpark én de opleidingen die onze chauffeurs hebben gevolgd zijn wij als geen ander in staat passagiers met een mobiliteitsbeperking van dienst te zijn.

Hoe werkt het?

Om in aanmerking te komen voor de vervoersvoorziening dient u contact op te nemen met de Gemeente Texel. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Gemeente. Daar vindt u ook het aanvraagformulier. Wanneer de Gemeente uw aanvraag heeft gehonoreerd kun u bij TBO-Texel uw taxi bestellen. Geef bij uw reservering duidelijk aan of u een gewone taxi of rolstoelvervoer nodig heeft, en of er eventuele bijzonderheden zijn (wanneer u bijvoorbeeld moeilijk in een hoge taxi kunt komen, zorgen wij voor een auto met een lage instap).

Niet afrekenen in de auto

U hoeft uw rit niet met de chauffeur af te rekenen en hoeft dus geen contant geld mee te nemen! Aan het einde van de maand krijgt u van ons een faktuur. Zo voorkomen we dat u alle bonnetjes van uw ritten dient te bewaren! De faktuur dient u weliswaar zelf aan ons te voldoen, maar kunt u samen met de betreffende formulieren die u heeft gekregen bij de Gemeente Texel indienen. Zij vergoeden onze faktuur vervolgens weer aan u.

Ondersteuning

Wanneer u opziet tegen het invullen van de formulieren kunt u altijd een beroep op ons doen! U bent welkom op ons kantoor aan de Spinbaan, maar desgewenst kunnen wij u ook thuis helpen met het indienen. Ook de wijksteunpunten kunnen u hierbij van dienst zijn. Overigens leert de ervaring dat men na één keer te zijn geholpen zelf het formulier invult.

© TBO-Texel

Welkom bij TBO-Texel icon home
TBO-Texel Taxi- en Bus Onderneming Texel, kortweg TBO-Texel, is voor al uw personenvervoer op, van en naar Texel de juiste partner.
Neem contact met ons op icon contact
  • TBO-Texel is 24/7 telefonisch breikbaar
  • (0222) 312 000
  • Spinbaan 13, 1791 MC Den Burg - Texel