Vanaf 1 juni a.s. zal TBO-Texel ’s nachts na 01:00 uur geen taxivervoer meer aanbieden. 

De ontwikkelingen op de vervoersmarkt hebben er voor gezorgd dat wij onze beschikbare capaciteit overdag keihard nodig gaan hebben. TBO-Texel gaat vanaf deze zomer het openbaar vervoer op Texel verzorgen, zowel Lijn 28 als de kleine Texelhopperbusjes. Met de komst van het OV per 22 juli a.s. en vooral met alle uitbreidingen die daarmee gepaard gaan zijn al onze chauffeurs hard nodig om de exploitatie rond te kunnen draaien. De nachtelijke uren zijn voor ons roostertechnisch een groot probleem. Chauffeurs die een nachtdienst hebben gewerkt zijn de dagen rondom die dienst niet meer inzetbaar terwijl we ze dan juist goed kunnen gebruiken.

Er is nog overwogen om nieuwe chauffeurs aan te trekken om op die wijze over voldoende capaciteit te beschikken, maar door de vereiste opleidingen en de beperkte examencapaciteit bij het CBR duurt het momenteel ca. 4 maanden voordat een sollicitant inzetbaar is. Dat is voor zowel de kandidaat-chauffeur als voor ons een onwerkbare situatie.

Om de gasten van de diverse Texelse restaurants van dienst te kunnen blijven is er voor gekozen de dienstverlening tot 01:00 uur aan te blijven bieden, daarna zal het bedrijf tot 05:00 uur zijn gesloten. De bussen en touringcars van TBO-Texel blijven wel beschikbaar, maar alleen voor vooraf gereserveerd groepsvervoer.