Keurmerken TBO-Texel

TBO-Texel beschikt over diverse keurmerken, waaronder het TX-keurmerk (voor taxi’s), het Keurmerk Touringcarbedrijf (voor bussen) en voor het touringcardeel van het bedrijf ook ISO 9001:2015 (Kwaliteitsmanagementsysteem).


TX-keurmerk

logo txkeur.pngIn 2006 heeft TBO-Texel het zgn. TX-keurmerk gehaald. Dit betreft een onafhankelijke certificering, waarbij de kwaliteit van zowel de organisatie, de medewerkers als het wagenpark onder de loep wordt genomen. Op de website van de Stichting TX-Keur kunt u van alles vinden over het TX-keurmerk. De belangrijkste voordelen zetten we hieronder voor u op een rij.

Voordelen TX-Keurbedrijven

  • Een taxi met TX-keur staat garant voor een eerlijke en comfortabele manier van vervoer.
  • De chauffeur kent de weg, neemt altijd de juiste route en weigert u niet voor korte ritten.
  • De tarieven zijn inzichtelijk en uiteraard wordt het juiste tarief berekend.
  • De auto voldoet aan strenge veiligheidseisen.
  • Auto en chauffeur zijn representatief.
  • De taxichauffeur is klantgericht, vriendelijk, helpt eventueel bij het in- en uitstappen en spreekt de Engelse taal.
  • De taxichauffeur heeft verschillende cursussen gevolgd.

 

Keurmerk Touringcarbedrijf

SKTBiso.jpgIn april 2010 heeft TBO-Texel naast het TX-keurmerk ook het Keurmerk Touringcarbedrijf gehaald. Deze certificering is sindsdien jaarlijks opnieuw door TBO-Texel verkregen op basis van de gestelde kwaliteitseisen. De organisatie die het Keurmerk Touringcarbedrijf uitgeeft is de SKTB. Deze stichting richt zich op de kwaliteitsverbetering van de bedrijfsvoering en de dienstverlening van de door haar erkende touringcarbedrijven, om zo de veiligheid van het product Touringcar te vergroten. Voor meer informatie bevelen wij u de website van SKTB aan.

Waar wordt onder andere op gecontroleerd?

  • Of het bedrijf aan alle wettelijke eisen voldoet.
  • Of de bedrijfsvoering op de juiste manier plaatsvindt.
  • Zowel het wagenpark als de chauffeursgroep dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen

 

ISO 9001:2008

TX-Keur.jpgIn 2016 heeft TBO-Texel als een van de eerste bedrijven de SKTB-certificering behaald op basis van de nieuwe norm. Aan de basis hiervan lagen de nieuw behaalde ISO 9001-certificering in combinatie met het goedgekeurde veiligheidsdocument.
Voor dit ISO-certificaat is door KIWA vastgesteld dat het gehanteerde kwaliteitssysteem en de toepassing daarvan voldoen aan de norm NEN-EN-ISO 9001:2015 voor het toepassingsgebied "Het uitvoeren van personenvervoer over de weg per touringcar".
Kortweg kan er sinds 2016 worden gesteld dat TBO-Texel een "ISO-gecertificeerde onderneming" is!

 

Over TBO

Meer informatie over TBO-Texel en onze diensten? We beantwoorden graag uw vragen of maken een vrijblijvende offerte op maat. 

Neem contact op Neem contact op