WMO Vervoer op Texel

WMO-vervoer is één van de vervoersvoorzieningen die Gemeente Texel haar inwoners biedt in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. U heeft wellicht recht op deze vervoersvoorziening wanneer u een beperking, een chronisch psychisch probleem of een psychosociaal probleem hebt en daardoor niet of onvoldoende in staat bent zich lokaal te verplaatsen.

TBO-Texel voor WMO-vervoer op het eiland

TBO-Texel is al jarenlang dé specialist in het WMO-vervoer op het eiland. Dankzij de samenstelling van ons wagenpark én de opleidingen die onze chauffeurs hebben gevolgd, kunnen wij passagiers met een mobiliteitsbeperking als geen ander van dienst zijn.  

Hoe werkt WMO-vervoer?

Om in aanmerking te komen voor deze vervoersvoorziening neemt u contact op met Gemeente Texel. Op een speciale pagina over WMO-vervoer vindt u meer informatie over het aanvragen van WMO-vervoer. Wanneer de gemeente uw aanvraag heeft gehonoreerd kun u bij TBO-Texel uw taxi bestellen. Geef bij uw reservering duidelijk aan of u een gewone taxi of rolstoelvervoer nodig heeft en of er eventuele bijzonderheden zijn (wanneer u bijvoorbeeld moeilijk in een hoge taxi kunt komen, zorgen wij voor een auto met een lage instap).

Wie betaalt wat?

Wanneer u gebruikmaakt van WMO-vervoer hoeft u uw rit niet in de taxi af te rekenen. Aan het einde van de maand ontvangt u van ons een factuur, zodat u alle gemaakte ritten eenvoudig in één overzicht heeft (en dus niet alle bonnetjes hoeft te bewaren). De factuur dient u weliswaar zelf aan ons te voldoen, maar u kunt deze samen met de betreffende formulieren die u krijgt van Gemeente Texel (of kunt vinden op de website van Gemeente Texel) indienen bij Gemeente Texel. Zij vergoeden onze factuur vervolgens weer aan u.

Ondersteuning

Ziet u op tegen het invullen van de formulieren? Geen nood, wij helpen u graag. U bent van harte welkom op ons kantoor aan de Spinbaan, maar desgewenst kunnen wij u ook thuis helpen met het indienen van de formulieren. Ook de wijksteunpunten kunnen u hierbij van dienst zijn. Overigens leert de ervaring dat men na één keer te zijn geholpen zelf uitstekend uit de voeten kan met het formulier.

Neem contact met ons op Neem contact op