Toegankelijkheid

Over TBO

Sinds 1971

busonderneming, vervoer op texel, taxi op texel, bus op texel

TBO: het juiste adres voor uw adres

Ons bedrijf is in 1971 opgericht als kleinschalig taxibedrijf om te kunnen voorzien in de vervoersbehoefte op Texel. Al snel groeiden wij door en in de loop der tijd zijn we uitgegroeid tot Texels grootste en bekendste taxi- en busonderneming. Inmiddels beschikken we over een groot wagenpark met diverse vervoerssoorten en hebben we meer dan 60 medewerkers. Genoeg capaciteit dus om te voorzien in betrouwbare, bereikbare en duurzame personenmobiliteit voor inwoners en gasten van Texel!

We helpen u graag verder.

Onze thuisbasis

TBO is gevestigd op Spinbaan 6, het industrieterrein in Den Burg op Texel. Hier zijn onze centrale, planning, administratie en personeelskantine te vinden. Op Spinbaan 13 stallen wij onze voertuigen en bevinden zich twee autowasplaatsen. Daarnaast is er op de eerste verdieping een cursuslokaal waar onze chauffeurs opleidingen kunnen volgen.

busonderneming, vervoer op texel, taxi op texel, bus op texel
busonderneming, vervoer op texel, taxi op texel, bus op texel

Een duurzame rit

Duurzaamheid is voor ons een belangrijk thema. Daarom zijn we ons wagenpark aan het elektrificeren. We proberen voor steeds meer ritten elektrische taxibussen in te zetten. Op het dak van de taxigarage liggen zo’n 115 zonnepanelen die voor de voeding van deze voertuigen zorgen. Daarnaast worden de ontwikkelingen rondom alternatieve brandstoffen zoals waterstof en HVO nauwlettend in de gaten gehouden.

We proberen ook onze medewerkers zoveel mogelijk bewust te maken van de noodzaak tot verduurzaming. Onze chauffeurs krijgen jaarlijkse interne opleidingen en instructies om zuinig en duurzaam te kunnen rijden. Ook zaken als vermindering van papiergebruik, afvalbeperking en -scheiding en energiebesparing zijn continue onderwerpen van aandacht.

Altijd veilig op weg met TBO

Bij TBO vinden we het belangrijk om u op een veilige manier naar uw bestemming te brengen (en weer terug). Wij staan voor kwaliteit en hechten waarde aan goede keurmerken. Daarom worden zowel de kwaliteit van de organisatie en de medewerkers als het wagenpark regelmatig getoetst. Wij beschikken over diverse keurmerken, waaronder het TX-Keurmerk voor de taxi’s. Daarnaast is het touringcar-deel van het bedrijf ook gecertificeerd voor ISO 9001:2015 (Kwaliteitsmanagementsysteem).

TX-Keurmerk

In 2006 heeft TBO het TX-Keurmerk behaald. Dit betreft een onafhankelijke certificering, waarbij de kwaliteit van zowel de organisatie en de medewerkers als het wagenpark onder de loep wordt genomen. Op de website van de Stichting TX-Keur kunt u aanvullende informatie vinden over het TX-Keurmerk. De belangrijkste voordelen zetten we hieronder voor u op een rij.

De voordelen van TX-keurbedrijven

  • De chauffeur kent de weg, neemt altijd de juiste route en weigert u niet voor korte ritten.
  • De tarieven zijn inzichtelijk en uiteraard wordt het juiste tarief berekend.
  • De auto voldoet aan strenge veiligheidseisen.
  • De taxichauffeur is klantgericht, vriendelijk, helpt bij het in- en uitstappen waar nodig en spreekt de Engelse taal.
busonderneming, vervoer op texel, taxi op texel, bus op texel

ISO 9001:2015

In 2016 heeft TBO als een van de eerste bedrijven de toenmalige SKTB-certificering behaald op basis van de nieuwe norm. Aan de basis hiervan lag de nieuw behaalde ISO 9001-certificering in combinatie met het goedgekeurde veiligheidsdocument. Voor dit ISO-certificaat is door KIWA vastgesteld dat het gehanteerde kwaliteitssysteem en de toepassing daarvan voldoen aan de norm NEN-EN-ISO 9001:2015 voor het toepassingsgebied "Het uitvoeren van personenvervoer over de weg per touringcar”.

Kortweg kan er sinds 2016 worden gesteld dat voor het touringcar-deel TBO een "ISO-gecertificeerde onderneming" is!

busonderneming, vervoer op texel, taxi op texel, bus op texel