Toegankelijkheid

Valys vervoer

Persoonlijk en vertrouwd

Valys taxi aanvragen, valys taxi kosten, valys vervoer aanvragen

TBO-Texel: Texelse Valys vervoerder

TBO is al jarenlang de Texelse vervoerder voor Valys. Met Valys krijgt u taxivervoer voor een aantrekkelijk tarief, dat u kunt gebruiken op plaatsen waar het openbaar vervoer voor u geen uitkomst biedt. Bijvoorbeeld als u naar een leuk evenement wilt gaan of familie wilt bezoeken.

Voorwaarden en FAQ

Wanneer kom ik in aanmerking voor Valysvervoer?

Voor Valysvervoer heeft u een Valys-pas nodig. U komt in aanmerking voor een pas als u een van de volgende documenten heeft:

  • Een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op Wmo-vervoer;
  • Een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op een Wmo-rolstoel of scootmobiel;
  • Een gehandicaptenparkeerkaart van uw gemeente;
  • Een OV-begeleiderskaart.
Hoe kan ik een Valys-pas aanvragen?

U kunt de pas aanvragen via een aanvraagformulier op de website van Valys. U heeft de Valys-pas dan binnen een week in huis. De pas kost eenmalig € 6,80.

Hoe werkt vervoer met Valys?

Landelijk zijn er zo’n 100 bedrijven die het Valysvervoer verzorgen. Normaal gesproken wordt iemand altijd vervoerd door een vervoerder uit de omgeving van het vertrekpunt. Iemand die van Alkmaar naar Amsterdam reist, zal dus door een taxibedrijf uit Alkmaar worden heengebracht, en door een taxibedrijf uit Amsterdam weer terug. Voor het Valys-vervoer van en naar Texel werkt dit net wat anders, dit wordt altijd door TBO uitgevoerd. U leest hieronder hoe wij te werk gaan.

Hoe werkt Valys van en naar Texel?

Wij hebben, mede door onze jarenlange ervaring, voor Texel een speciale regeling kunnen bedingen met Valys. TBO is het enige bedrijf in Nederland dat standaard zowel de heen- als de terugritten voor reizigers uitvoert. Omdat de overtocht met de TESO-bootdienst niet als openbaar vervoer wordt aangemerkt, moesten reizigers van of naar Texel eerder op eigen gelegenheid overvaren. Dit is niet altijd gemakkelijk voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Daarom worden zowel de reis van Texel af als de reis naar Texel toe door ons verzorgd. Tijdens de overtocht kunt u dan gewoon in de auto blijven zitten.

Voor welke afstanden kan ik Valys aanvragen?

Valys is bedoeld voor sociaal recreatieve uitstapjes op bovenregionale afstanden. Bovenregionaal wil zeggen dat de bestemming of het vertrekpunt van de reis op meer dan vijf openbaar vervoerzones van uw woonadres ligt. Voor de korte afstanden (op Texel) kunt u een beroep doen op de WMO-Voorziening van de Gemeente Texel.