Toegankelijkheid

WMO-vervoer op Texel

Persoonlijk en vertrouwd

vervoersvoorziening wmo, contractvervoer, taxi tarieven, kosten taxi, prijs taxi, wanneer recht op wmo, zorgtaxi vergoeding

WMO-vervoer op Texel

TBO is al jarenlang dé specialist in het WMO-vervoer op Texel. Dankzij de samenstelling van ons wagenpark en de opleidingen die onze chauffeurs hebben gevolgd, kunnen wij passagiers met een mobiliteitsbeperking als geen ander van dienst zijn.

Voorwaarden en FAQ

Wat is WMO-vervoer?

WMO is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. WMO-vervoer is één van de vervoersvoorzieningen die Gemeente Texel haar inwoners biedt in het kader van deze wet. U heeft wellicht recht op deze vervoersvoorziening wanneer u een mobiliteitsbeperking, een chronisch psychische aandoening of een psychosociale aandoening heeft en daardoor niet of onvoldoende in staat bent zich lokaal te verplaatsen.

Wanneer kom ik in aanmerking voor WMO-vervoer?

Om in aanmerking te komen voor WMO-vervoersvoorziening neemt u contact op met Gemeente Texel. Op een speciale pagina over WMO vindt u meer informatie en kunt u hulp vragen waar nodig. Wanneer de gemeente uw aanvraag heeft gehonoreerd kunt u bij TBO uw taxi bestellen.

Hoe werkt WMO-vervoer?

Wanneer u voor WMO-vervoer in aanmerking komt, kunt u bij TBO een taxi bestellen. Geef bij uw reservering duidelijk aan of u een gewone taxi of rolstoelvervoer nodig heeft en of er eventuele bijzonderheden zijn (wanneer u bijvoorbeeld moeilijk in een hoge taxi kunt komen, zorgen wij voor een auto met een extra lage instap).

Wat wordt vergoed?

Wanneer u gebruikmaakt van WMO-vervoer hoeft u uw rit niet in de taxi af te rekenen. Aan het einde van de maand ontvangt u van ons een factuur. Zo heeft u alle gemaakte ritten eenvoudig in één overzicht (en hoeft u dus niet alle bonnetjes te bewaren). De factuur dient u zelf aan ons te voldoen. Deze kunt u echter, samen met de betreffende formulieren die u krijgt van Gemeente Texel (of kunt vinden op de website van Gemeente Texel), indienen bij Gemeente Texel. Zij vergoeden de factuur daarna weer aan u.

Welke formulieren moet ik invullen?

U kunt op de website van de Gemeente Texel lezen welke formulieren u moet invullen voor het aanvragen van ondersteuning vanuit de WMO, bijv. voor vervoer. Er is hiervoor een handige infographic beschikbaar.
Ziet u hier tegenop? Geen nood, wij helpen u graag. U bent van harte welkom op ons kantoor aan de Spinbaan. We kunnen u dan (desgewenst thuis) helpen bij het invullen en indienen van de formulieren. Ook de wijksteunpunten kunnen u hierbij van dienst zijn.